Начало Борба Разделят националите по борба в различни лагери преди турнира в Киев

Разделят националите по борба в различни лагери преди турнира в Киев

Разделят националите по борба в различни лагери преди турнира в Киев
0

Националните състави по борба на България при мъжете и жените ще продължат поотделно подготовката си за предстоящите олимпийски квалификации и предстоящия международен турнир в Киев от 26-ти до 28-ми февруари. Досега всички представители и в трите отбора – класически, свободен стил и при дамите, тренираха на високопланинската база Белмекен.  Лагерът приключи преди дни.

Вторият етап от подготовката ще премина с лагери в няколко точки – София, Сливен, Благоевград, както и в Армения и Украйна.

Отборът в свободния стил ще се подготвя в Сливен от днес до 12-ти февруари. На 13-ти тимът, воден от Валентин Ангелов, ще отпътува за Киев, където ще вземе участие в Международен турнир. В надпреварата ще се включат и класиците, които преди това ще тренират в други бази. Момчетата на селекционера Армен Назарян ще тренират в София в комплекс „Диана“ до края на седмицата, а на 9-ти февуари ще пътуват до Армения.

Съставът при жените ще бъде разделен на две. В Украйна ще се подготвя едната част, в която попада трикратната европейска шампионка Биляна Дудова, носителката на световната купа Юлияна Янева, както и Сезен Белберова, която е бронзова медалистка от европейското до 23 г. Триото ще остане там до края на месеца и също ще премери сили на турнира в Киев.

Останалата част от момичетата, водени от селекционера Петър Касабов, ще се подготвят в Благоевград. В състава са капитанката Тайбе Юсеин, която единствена засега е с квота за Олимпийските игри, както и европейските шампионки Миглена Селишка и Мими Христова.