Начало Бокс Молдовец победи Венсан Киркоров с нечиста игра

Молдовец победи Венсан Киркоров с нечиста игра

Молдовец победи Венсан Киркоров с нечиста игра
0

Венсан Киркоров загуби от молдовеца Дмитри Галагот в четвъртфиналите на 72-ото издание на купа „Странджа“.

Родната надежда в категория до 69 килограма стана жертва на неспортсменско поведение и нечиста игра.

По-високият и по-здрав физически Галагот използваше клинчовете, а веднага с разделянето на бойците от съдията нанасяше удар на българина. Молдовецът използва ръстовото си предимство и надхитри Киркоров, който в крайна сметка загуби с 0:5 съдийски гласа.

В следобедния сеанс на третия ден от турнира българите допуснаха още две загуби.

Деница Елисеева (60кг) отстъпи на Есра Йълдъз (Турция) с 1:4 съдийски гласа. В същата категория поражение с 0:5 допусна Аслъхан Мехмедова. Представителката на Узбекистан Райхона Кодирова стъпваше постоянно напред и търсеше атаката, което ѝ донесе дивиденти.

Нашата представителка опитваше главно на контра, но пасивността повлия за решението на съдиите.

Надпреварата се провежда в столичната зала „София“ пред закрити врата, като дори достъпът на журналисти и репортери е сериозно ограничен, и затруднен.

Снимка: Boec.BG
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.