Начало Бокс Мощен български двубой прикова вниманието на купа „Странджа“ днес

Мощен български двубой прикова вниманието на купа „Странджа“ днес

Мощен български двубой прикова вниманието на купа „Странджа“ днес
0

Настоящият национал на България в категория +92 килограма Йордан Морехон победи с 3:2 (27:30, 30:27, 28:29, 29:28, 29:28) гласа бившия такъв Петър Белберов в най-очаквания мач от третия състезателен ден на 75-ото издание на боксовия турнир „Странджа“.

Срещата напълно оправда очакванията за зрелище, макар и по-голямата част от зрители в препълнената зала „София“ да останаха разочаровани от съдийското решение.

Още от първия съдийски гонг и Морехон, и Белберов се вплетоха в много здрава битка, като и двамата изобщо не пестяха сили.

След първите три минути Белберов, който след броени дни ще навърши 34 години, водеше с 3:2 в резултата. Във втория рунд обаче родения в Куба Морехон започна да се чувсва по-добре на ринга, за което спомогна и умората у Белберов, който повече от две години не бе участвал в международни състезания от подобен вид. Морехон успя да отвори и аркада в скулата на Белберов, която обаче не попречи на боксьора в синьо да завърши двубоя. Съдиите отсъдиха втория рунд с 4:1 гласа в полза на 27-годишния Морехон, като така преди финалния рунд той печелеше в две карти, в една предимството бе за Белберов, а в последните две имаше равенство.

Във финалните три минути и публиката в залата успя да се активизира и това даде нов прилив на енергия на Белберов. Той взе последния рунд с 3:2, но това не му стигна за крайния успех и заслужено съдиите вдигнаха ръката на Морехон.

На четвъртфиналите българският национал ще срещне Алгирдас Баниулис от Литва. Двубоят е в четвъртък, 8 февруари.

Другите двама български представители при най-тежките приключиха участието си в турнира. Младият Кирил Борисов се отказа заради контузия след втория рунд в мача си с грузинеца Николоз Бегадзе, докато двубоят на Мартин Златков с Николай Бурдуя от Молдова бе спрян във втория рунд, след като съдията на ринга на няколко пъти трябваше да отброява до осем срещу българина.

тагове: