Начало Бокс Мурат Гасиев: Ще опитам да постигна нивото на Поветкин

Мурат Гасиев: Ще опитам да постигна нивото на Поветкин

Мурат Гасиев: Ще опитам да постигна нивото на Поветкин
0

Мурат Гасиев, който е бивш световен шампион в полутежка категория, и настоящ боксьор при най-тежките е на мнение, че трудно би постигнал, това, което неговият сънародник – Александър Поветкин е направил за страната си.

Руският боксьор се завърна на ринга снощи, нокаутирайки германеца Михаел Валиш (22-5) в четвъртия рунд в главния сблъсък на боксова гала, състояла се в руската столица Москва.

Не мисля, че след оттеглянето на Поветкин върху моите плещи лежи отговорността на основна надежда на Русия в тежка категория. Върша си работата, боксирам се, опитвам се да побеждавам. Сравненията със Саша е вече въпрос към публиката, която ме гледа“, разкри Гасиев пред „Спорт Експрес“, цитиран от „ringside24.com“.

Гасиев вече има баланс от 28 победи (21 с нокаут) и само 1 загуба на професионалния боксов ринг.

Но мисля, че все още съм далеч от Саша. Първо, той е олимпийски шампион и се е боксирал с много по-добри противници. Не мога да се сравнявам с него. Но ако трябва, ще се опитам да достигна нивото му“, завърши Гасиев, който е на 27 години и се намира на 17-а позиция в ранглистата на „boxrec.com“ при най-тежките.