Начало Бокс НА ЖИВО: Държавното първенство по бокс за жени и девойки

НА ЖИВО: Държавното първенство по бокс за жени и девойки

НА ЖИВО: Държавното първенство по бокс за жени и девойки
0

В Русе продължава първия кръг от Държавното лично отборно първенство за жени и девойки и Купа „България“. Надпреварата в зала „Дунав“, в която участват 67 състезателки от цялата страна, ще продължи до 24-ти март, четвъртък.

Срещите може да следите в реално време на следния линк:

На ринга ще се качат и водещите ни боксьорки, начело с многократните световни и европейски шампионки Стойка Кръстева (51 кг) и Станимира Петрова (57 кг). За тях турнирът ще бъде част от подготовката им към олимпийската квалификация през юни (4-8 юни).

На официалното откриване присъства и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„Благодаря на Българската федерация по Бокс, че стриктно спазва календара, както и на Илия Сяров – изпълнителен директор на Боксов клуб „Русе“, който като домакин е осигурил перфектни условия за провеждане на първенството при спазване на всички противоепидемични мерки. Успех на шампионките ни по пътя към предстоящата олимпиада”, коментира министър Кралев.

„Благодаря на министъра за съвместната работа през годините. Винаги, когато боксът е имал нужда, Кралев е бил насреща и е помагал”, заяви президентът на БФ Бокс Красимир Инински при откриването на турнира.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.