Начало Бокс На живо: Кубрат Пулев – Дерек Чисора (рунд по рунд)
0

На живо: Кубрат Пулев – Дерек Чисора (рунд по рунд)

На живо: Кубрат Пулев – Дерек Чисора (рунд по рунд)
0

Настъпи време разделно! След броени минути ще стартира битката, която всички очакваме. Мачът на годината за българския професионален бокс. Кубрат Пулев се изправя срещу Дерек Чисора.

Сблъсъкът в „О2 Арена“ ще бъде за Интернационалната титла на WBA в тежка категория. Кобрата отиде на територията на британеца, за да му покаже още веднъж, че е по-добрият боксьор.

Българинът дава реванш на Чисора след 6 години пауза. Той е решен да демонстрира най-доброто, на което е способен, и да не остави нищо на случайността. Срещата е насрочена за 12 рунда, а рефер на мача ще бъде британецът Маркъс Макдонал.

Кобрата закова кантара на 113.4 килограма лично тегло, докато Чисора ще се качи на ринга при 117.1, което прави близо 4 килограма разлика между двамата.

Кубрат ще бъде подкрепен в ъгъла от своя брат Тервел, който ще опита да му дава съвети редом до Ибн Кейсън. „О2 Арена“ е готова да избухне, а Boec.bg ви предлага проследяване на срещата рунд по рунд.

Противно на очакванията, Кубрат бе посрещнат с позитивни овации от публиката, която отдаде уважение към българина. Напълно логично това се случи и с Чисора, който все пак обра далеч по-бурни аплодисменти, предвид домакинското предимство в Лондон.

Рунд 1

Чисора тръгна агресивно с удари в тялото от близка дистанция и нечисти попадения в клинч. Кубрат от своя страна предпочете да го придържа и да не му дава възможност да атакува с повече мощ. Реферът ги предупреди да спрат да се държат, за да няма наказания. В края на рунда Пулев успя да пусне и познатия ляв-десен.

Рунд 2

Кобрата започна дефанзивно, но в средата на рунда на два пъти размина с ляв и десен съперника си, който избегна попаденията с добро движение с тялото. Кубрат постепенно напипа дистанцията и започна да пуска повече удари. Чисора отговори с добри попадения в тялото. В последните секунди Пулев вкара добър десен ъперкът, а британецът отговори с нови удари в тялото.

Рунд 3

Чисора тръгна агресивно и нанесе попадение с ляв прав, но Кубрат бързо му отговори с комбинация от десен и ляв. Двамата тръгнаха на опити за размени, а Кобрата нанесе много хубаво дясно кроше в главата на съперника. Българинът намери точната дистанция, на която да държи Чисора, който сякаш вече изглеждаше и поуморен.

Рунд 4

Кубрат допусна точни попадения в първите секунди на рунда, включително и с ляв прав, но удържа устрема на противника си. Чисора продължи да имитира активност, а в този рунд Пулев изпитваше известни проблеми с пласиране на точни удари. Британецът търсеше всяка възможност да скъси дистанцията, където да трупа точки.

Рунд 5

В тези минути си пролича по-добрата физическа подготовка на Кобрата. Той стоеше по-стабилно на ринга, а Чисора бе доста по-бавен. Ъперкътите на българина се получаваха отлично и той взе превес.

Рунд 6

Кубрат получи лека аркада в края на предишния рунд, която бе след удар с глава, а в началото на този рунд двамата влязоха на сериозна размяна с тежки попадения от дистанция. В този момент и британският рефер също влезе в ролята си, като предупреди Кобрата, че ще бъде наказан с точка, ако продължи да удря съперника си в тила, макар Чисора да правеше същото.

Рунд 7

От трибуните започнаха да се чуват и българските зрители, които не спираха да подкрепят Кубрат. В средата на рунда Кобрата вкара отлична комбинация от дистанция, но при клинча Чисора продължи да трупа точки, като нанесе и тежко попадение с ляво кроше. Минута преди края той нацели българина и с тежък десен прав. Кубрат опита да отговори, вкарвайки съперника в ъгъла, но Чисора го нацели с ляв прав. Аркадата над лявото око на Кобрата се отвори по-сериозно, а това бе и най-напрегнатият момент за него.

Рунд 8

Пулев получи оказания да държи Чисора далеч и да работи с повече ъперкъти. Към този момент статистиката показа равностоен мач, в който Кубрат бе нанесъл с 4 удара повече от противника си. Страхотен ъпъркът 40 секунди преди края на рунда обаче промени нещата. Кобрата разтресе съперника си, който се олюля на въжетата. Чисора обаче не се предаде и на свой ред вкара тежко ляво кроше, което също разтърси Пулев, за да завършат рунда по впечатляващ начин.

Рунд 9

Рундът започна отлично за Кубрат, който с две комбинации ляв-десен разтърси съперника си. Чисора обаче се върна с тежка „балтия“ с дясната ръка, която на свой ред разклати българина. Двамата влязоха в здрава размяна, вкарвайки си много тежки попадения и казвайки – „ела и си получи“. Публиката се оживи, а тежките десни куки на Чисора продължиха да намират целта. Последва и десен прав от Чисора, който бе контриран от ляв на Кобрата. Започна да мирише на нокдаун, а Кубрат наказваше противника си при въжетата, като британецът разчиташе на единични, но тежки удари.

Рунд 10

Тоталната касапница, за която Еди Хърн говореше, се материализира на ринга. Кубрат и Дерек се притиснаха до максимум. Чисора легна на въжетата, като опита да заложи капан, за да го предизвика да допусне грешка. В този момент и съдията отново направи забележка на Пулев. Кобрата започна да кърви и от дясната вежда, като това също му създаваше проблеми. Той обаче бе доста по-активен в този рунд. Българинът нанесе мощно ляво кроше, което разклати краката на противника му, но той отговори с нова тежка дясна кука. Накрая двамата си вкараха и тежки удари след гонга.

Рунд 11

Двамата бяха предупредени от съдията за поведението си. Чисора отново опита оувърхенд с дясната, който този път не донесе нищо, а Кобрата го притисна в ъгъла, търсейки пласиране на точна комбинация. Британецът опита да отговори, но неточно. Пулев нанесе нова серия, а съперникът му вече видимо изоставаше, но въпреки това имаше сила да опитва единични попадения, основно в тялото.

Рунд 12

В решителния последен рунд Чисора тръгна с тежък десен в главата на Кубрат, който му върна ляво кроше. Британецът започна много активно, противно на последните няколко рунда. Пулев опита да охлади ентусиазма му с комбинации с ляв-десен, а Дерек продължи да пласира удари в клинча. Чисора отново вкара тежък оувърхенд, но Кубрат не трепна и продължи да го притиска в ъгъла. Минута преди края Кобрата търсеше да е по-активен, но Дерек нанесе добри комбинации в тялото. В последните секунди Кубрат търсеше своето, но до нокаут не се стигна. Така всичко опря до съдиите. Страхотен за гледане мач! 116-112, 112-116, 114-116 и победа за Чисора.