Начало Бокс Кубрат Пулев участва в елиминатор за абсолютен световен шампион

Кубрат Пулев участва в елиминатор за абсолютен световен шампион

Кубрат Пулев участва в елиминатор за абсолютен световен шампион
0

Популярният сайт World Boxing News съзря организирането на елиминационен турнир при най-тежките в бокса. В момента двамата шампиони Антъни Джошуа и Тайсън Фюри имат договори за битки, а съперниците на върха са идеално подредени за елиминатор.

Ето за какво иде реч.

Първи сред елита при тежките момчета ще премерят сили Дилиън Уайт и Александър Поветкин. Победителят от тях трябва да се бие срещу триумфиралия в третата битка на Фюри и Дионтей Уайлдър.

Всичко за тези мачове вече е уговорено, а който вземе два успеха в тях ще е световен шампион на WBC.

Редица промоутъри вече съзряза възможността Уайт и Фюри да излязат на ринга в началото на 2021 година, но техните съперници могат да им объркат плановете.

От другата страна на схемата е българинът Кубрат Пулев, който ще мери сили с Антъни Джошуа. „Кобрата“ е задължителен претендент във версия IBF, докато претендентът №1 на WBO Олександър Усик ще срещне коравия Дерек Чисора.

Правилниците на организациите задължават победителите от тези два сблъсъка да премерят сили.

Така финалът на турнира в тежка категория ще противопостави последните двама оцелели в края на 2021 година.

Абсолютен световен шампион в тежка категория не е имало от две десетилетия. Ленъкс Люис за последно успя да обедини всички пояси.

twitter.com
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.