Начало Бокс Националите по бокс се готвят усилено за новия сезон (СНИМКА)

Националите по бокс се готвят усилено за новия сезон (СНИМКА)

Националите по бокс се готвят усилено за новия сезон (СНИМКА)
0

Националният отбор на България по бокс за мъже започна усилена подготовка за така важната нова 2021 година. Тимът ни тренира в националния боксов център на Дианабад.

В състава са Даниел Асенов (до 52 кг.), Боян Асенов (до 57 кг.), Кирил Русинов (до 63 кг.), Венсан Киркоров и Стилян Христов (до 69 кг.), Рами Киуан (до 75 кг.), Кристиян Николов (до 81 кг.) и Радослав Панталеев (до 91 кг).

Наставници на отбора са Жоел Арате, Александър Александров и Валентин Поптолев.

Годината е много важна, защото е олимпийска.

Между 22 и 26 април в Лондон ще се проведе продължението на Европейската олимпийска квалификация, която беше спряна през отминалата година поради разрасналата се пандемия от коронавирусна инфекция. 176 боксьори ще си оспорват визите за Токиo във Великобритания.

Има още един шанс отборът ни да спечели квоти за Игрите – на финалната световна олимпийска квалификация. Тя ще се проведе през юни като все още не са обявени точните дати и мястото на провеждане.

Олимпийският боксов турнир трябва да се състои от 24 юли до 8 август в „Кокугикан арена“.

За момента България няма спечелена квота в бокса за Игрите в Токио.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".