Начало Бокс Националите по бокс вече са в Италия за решителните битки за Игрите в Париж

Националите по бокс вече са в Италия за решителните битки за Игрите в Париж

Националите по бокс вече са в Италия за решителните битки за Игрите в Париж
0

Боксьорите от националния отбор на България пристигнаха в ранния следобед в италианския град Бусто Арсицио, където след три дни започва и първата световна олимпийска квалификация за Игрите в Париж това лято.

България ще бъде представена от седем боксьори при мъжете и жените, които ще опитат да се присъединят към Хавиер Ибаниес (57 кг), Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг), печелейки квоти за френската столица. 

По предварителна програма квалификацията ще стартира в неделя, 3 март, с четири категории при мъжете и една при жените. В следобедната сесия, която е насрочена за 15:00 часа българско време, са заложени мачове при 60-килограмовите жени, заедно с тези при 63,5 кг и 71 кг мъже. Вечерната програма е от 20:00 часа с двубои при 51-килограмовите и при най-тежките над 92 килограма.

Квалификациите продължават до 11 март, понеделник. Квоти за Олимпийските игри в Париж ще спечелят полуфиналистите във всички категории, без тази при 60 килограма за жени. Там ще бъдат връчени три визи. 

Съставът за квалификацията в Италия:

Мъже: Радослав Росенов 63,5 кг, Рами Киуан 71 кг, Кристиян Николов 80 кг, Йордан Морехон +92 кг

Треньори: Жоел Арате, Валентин Поптолев, Александър Александров

Жени: Златислава Чуканова 50 кг, Аслъхан Мехмедова 60 кг, Джоана Нуамеруе 66 кг

Треньори: Борислав Георгиев, Роман Цветков.

тагове: