Начало Бокс Чар нокаутира Ловджой за 249 секунди
0

Чар нокаутира Ловджой за 249 секунди

Чар нокаутира Ловджой за 249 секунди
0

Мануел Чар се завърна с категорична победа след 42 месеца пауза. Бившият носител на световната „редовна” титла на WBA в тежка категория нокаутира за 249 секунди непобедения досега Кристофър Ловджой. 36-годишният сириец, който е роден в Ливан, но живее в Кьолн, отказа американския си противник в началото на втория рунд на галавечерта в една от боксовите зали в германския град.

Чар не се нуждаеше от много време, за да покаже, че балансът на Ловджой от 19 поредни победи, всяка от които извоювани на територията на Тихуана, е меко казано съмнителен. Разликата в класите между двамата бе доста сериозна, като 37-годишният американец изглеждаше тотално неподготвен за сблъсъка. Не бе случайно и че двамата показаха коренно различно тегло на кантара. Мануел бе видимо в по-добра форма със своите 111 килограма, докато Ловджой закова стрелките на 139 кг! Още повече, че Крис пристигна в Германия без треньор, секундат или каквато и да е друга помощ.

Всичко това си пролича в рамките на рунд и половина. Чар не се нуждаеше от много време, за да прецени противника си и след само 1:09 мин от втората част го прати на пода, а Ловджой реши да не се изправя бързо, приемайки първото си поражение на професионалния ринг.

Развой, който донесе 32-ата победа на Мануел Чар в неговия 36-ти двубой. Сириецът за последно се бе боксирал на 25 ноември 2017-а, когато надделя в 12 рунда над Алексъндър Устинов. Предстои да разберем дали завръщането му ще продължи по-дълго и скоро той отново ще може да участва в някой по-сериозен двубой.