Начало Бокс Националът Румен Руменов спрял с уличния бой заради бокса

Националът Румен Руменов спрял с уличния бой заради бокса

Националът Румен Руменов спрял с уличния бой заради бокса
0

Първият в страната детски турнир по бокс под мотото „Не на агресията“ се провежда във Враца.

Организатор е клуб Ол старс, с подкрепата на община Враца и Обществен дарителски фонд. На състезанието присъства и боксьорът от мъжкия национален отбор на България Румен Руменов, чийто треньор Пейчо Багдатов е и треньор в клуба-организатор.

Руменов коментира пред БТА, че много хора имат грешна представа за бокса и го свързват най-вече с агресия.

Първи по рода си боксов турнир за деца и юноши ще се проведе утре във Враца

Затова и моите родители първоначално не ми позволяваха да тренирам този спорт, защото първото, което си мислят хората като се каже бокс е бой и счупен нос. Но боксът е много по-различно нещо, той е много заразителен, потопиш ли се в него – после трудно се излиза. И най-важното – няма нищо общо с агресията. Напротив, учи те да се контролираш, дисциплинира те“, обясни националният състезател.

По думите му, откакто тренира бокс вече не участва в сбивания. „Преди бях много агресивен, но откакто се занимавам с моя треньор – агресията ми се намали. Защото знаеш какво можеш и не е „ок“ да го показваш навън. Като спортист не ти отива да се сбиваш и да участващ в такива неща“, коментира още 20-годишният Румен Руменов. Той е родом от Ботевград и тренира бокс от 10 години.

Снимка: balkanec.bg