Начало Бокс Първи по рода си боксов турнир за деца и юноши ще се проведе утре във Враца

Първи по рода си боксов турнир за деца и юноши ще се проведе утре във Враца

Първи по рода си боксов турнир за деца и юноши ще се проведе утре във Враца
0

Боксов турнир за деца и юноши под мотото „Не на агресията“ ще се проведе утре във Враца. Събитието се организира от боксов клуб Ол Старс, с подкрепата на Обществен дарителски фонд и Община Враца и бе обявено днес в Националния пресклуб на БТА в града.

Надпреварата е първа по рода си и в нея ще вземат участие 6 отбора от страната – Плевен, Ботевград, Козлодуй, Враца и Монтана, обясни треньорът от спортен клуб „Ол старс“ и на юношите в националния отбор Пейчо Багдатов. Очаква се в състезанието да включат около 60 състезатели във възрастовите групи 12-13 ученици и 13-14 юноши. Багдатов благодари за подкрепата на кмета на Общината Калин Каменов и на Обществения дарителски фонд за възможността такъв турнир да се случи тук.

„Нашата цел е да запалим колкото се може повече деца да започнат да се занимават със спорт и да подобрят своите физически качества“, обясни треньорът.

„Една от целите на Обществения дарителски фонд е точно развитието на спорта и туризма при децата“, посочи председателят на фонда Димитър Иванов.

По думите му е „изключително важно младото поколение да спортува и да си изразходва енергията в залата, а не на улицата“.

Кметът на Враца Калин Каменов подчерта, че състезанието идва една година след възраждането на бокса в града.

„Щастлив съм, че по този начин децата ще разберат, къде могат да изразходват агресията си – не в училище, не в дискотеката, не на обществени места, а в залата, под наблюдението на треньор“, каза кметът Каменов и поздрави треньорите, че се опитват да превърнат агресията в позитивна енергия. Турнирът ще се проведе на открито в парка в ж.к. „Дъбника“, началото му е утре в 11 часа.

тагове: