Начало Бокс Най-младият световен шампион защити титлата си

Най-младият световен шампион защити титлата си

Най-младият световен шампион защити титлата си
0

Джеси „Бам“ Родригес защити световната титла на WBC в категория „петел“ с нокаут в осмия рунд над тайландеца Срисакет Сор Рунгвисай. Местният 22-годишен любимец дари феновете в Сан Антонио, Тексас, с още едно показно представяне на ринга.

Младокът накара съдията Марк Калой да прекрати битката 1:50 минути след началото на осмата част от главното събитие на галавечерта на DAZN.

„Какво мога да кажа? Уменията ми говорят сами“, Бам сподели секунди след първата защита на златото в по-тежката за него категория. „Умея да приключа всеки един мач. Радвам се, че успях да зарадвам хората тази вечер.“

Родригес нанесе впечтляващите 54.1% от пуснатите удари – 233 от 431. Тежките попадения пък достигнаха 65.7% – 118 от 181. От своя страна тайландският претендент успя да вкара едва 84 от 440 (19.1%) и 72 от 265 (27.2%).

Бам отне колана от Карлос Куадрас преди по-малко от пет месеца. Той беше повикан за заместник на контузен боец с едва шест дни предизвестие и нова категория. Това обаче не му попречи да стане най-младия световен шампион към момента.

Статистиката на младока от Сан Антонио вече е 16-0 (11 победи с нокаут).

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.