Начало Бокс Херинг поиска мач с Оскар Валдес за обединяване на титлите

Херинг поиска мач с Оскар Валдес за обединяване на титлите

Херинг поиска мач с Оскар Валдес за обединяване на титлите
0

Минути след защитата на титлата на WBO в категория „супер перо“, Джамел Херинг (23-2, 11 нокаута) посегна към друг пояс. 35-годишният американски боксьор иска да обедини своята с тази на WBC, която е притежание на Оскар Валдес.

„Искам още една титла – бяха първите думи на ринга след победата над Карл Фрамптън и на въпрос: какво следва. – Ще попитам Оскар Валдес, ако и той има интерес за такава среща, за обединение на титлите. Нека да го направ. Ако ме гледаш по телевизията (обръща се към Валдес и сочейки с пръст) нека да го направи, заложи пояса.“

Валдес придоби титлата през февруари тази година в мексикански сблъсък с Мигел Берчелт. Победата дойде с нокаут в последната секунда на 10-ия рунд. Той е непобеден на ринга – 29 победи, от които 23 с нокаут.

„Ще кажа само, че Оскар Валдес влезе в уравнението. Името му изскочи веднага. Чувал съм слухове от негова страна, че той също се интересува от обединение на титлите“, коментира по-късно Херинг и пред BoxingScene.com.

Дали обаче от Световната боксова организация (WBO) ще разрешат такава среща?

Засега оттам дадоха 30-дневен срок на Херинг да реши дали ще защитава титла си срещу победителя от битката между 23-годишния Шакур Стивънсън (15-0, 8 KO) и Джеремая Накатила (21-1), който ще се проведе на 12-ти юни.

В същото време Стивънсън, който е един от най-близките приятели на Херинг, е и под номер 2 в ранглистата на WBC.

„Всички знаем, че там се бие Шакур (Стивънсън). Той е задължителният претендент. Вижте, аз обичам Шакур. Той е добър пич и мой добър приятел. Вярвам, че той се бие през юни“, добави Херинг.