Начало Бокс Най-успешните боксьори с обратен гард за 2019 г.

Най-успешните боксьори с обратен гард за 2019 г.

Най-успешните боксьори с обратен гард за 2019 г.
0

Боксьорите с обратен гард са като вратарите във футбола – трябва да са малко луди и докоснати от Бога, за да бъдат сред най-добрите.

Отминаващата 2019-та бе запомняща се и за бойците между въжетата, и за привържениците на аристократичния спорт. Разбира се, за някой бе по-добра, за други не чак толкова.

Ето и петимата боксьори (без значение категория) с обратен гард, които изпращат едни от най-великолепните 12 месеца в професионален план.

5. Терънс Крауфорд – световен шампион на WBO в полусредна категория

Снимка: БТА

„Пъпката“ спечели и двете си срещи през 2019 г., въпреки факта, че опонентите му далеч не бяха от най-високо ниво. Американецът победи Амир Хан през април и Егидиус Кавалиаускас по-рано през декември, като и двата пъти защити колана си. Въпреки всичко това, 32-годишният американец има нужда да му бъдат намерени по-сериозни противници, защото годините си текат. Да се надяваме, че 2020-та година ще го видим срещу някой измежду Мани Пакиао, Ерол Спенс, Кийт Търман, Шон Портър, Йорденис Угас и др.

4. Ерол Спенс-младши – световен шампион на IBF и WBC в полусредна категория

Снимка: БТА

От боксова гледна точка, „Истината“ имаше феноменална година. През март се справи с Майки Гарсия,но това можеше да се очаква, защото Гарсия трябваше да качи две категории, за да се бие с Ерол Спенс. 5 месеца по-късно 29-годишният американец прибави коланът на WBC към колекцията си, след победа на Шон Портър. Впечатляващото тук бе, че Спенс-младши спечели в играта на Портър – бой от близко разстояние и кроше за кроше. Малко след това, разбира се, дойде жестоката катастрофа, която ще го извади поне още няколко месеца, но да се надяваме, че той ще успее да се възстанови напълно и няма да има сериозни последствия за пълноценен начин на живот.

3. Мани Пакиао – световен шампион на WBA „Super“ в полусредна категория

Снимка: БТА

„Пак-Ман“ навърши 41 години в средата на декември, но филипинската звезда продължава да играе като 30-годишен. Пакиао, също като двамата си преки конкуренти преди него, спечели и двете си срещи през 2019 г. Първо си поигра с Ейдриън Броунър, който нямаше никаква идея защо е на един ринг с такова величие. През юли дойде истинският тест за издръжливостта на бъдещия член на Залата на славата. Мани се изправи срещу Кийт Търман, който не се даде лесно, но в крайна сметка не съумя да направи достатъчно за победата. Филипинският сенатор ще посрещне 2020-та като шампион на WBA“Super“, а желаещите за мач с него не са един и двама.

2. Джош Тейлър – световен шампион на WBA“Super“ и IBF в супер лека категория

Снимка: БТА

Шотландецът изпраща безспорно най-силната си година между въжетата. Той започна 2019 г. като един от многото, но я изпраща като един от малцината. Тейлър се показа като боксьор с много сила в ръцете. Първо победи Иван Баранчик и му взе пояса на IBF, а през октомври се изправи срещу един от най-опасните и бързи боксьори в категорията му – Реджис Прогрей. Победата над американеца не бе никак категорична, но битката бе впечатляваща и в крайна сметка европеецът прибави колана на WBA“Super“ и престижния трофей „Мохамед Али“.

1. Васил Ломаченко – световен шампион на WBO, WBA“Super“ и „Франчайз шампион“ на WBC в лека категория

Снимка: БТА

Човекът с много прякори – „Hi-Tech“, „Матрицата“, „Лома“. Наречете го както искате, но няма спор че Васил Ломаченко е един от най-великолепните боксьори не само с обратен гард, а изобщо в ЦЯЛАТА история на бокса. 2019-та бе повече от добра за него. Украинецът спечели битките с британците Антъни Крола и Люк Кембъл и обедини три от четирите световни пояса в лека категория. Златно-зеленият колан вече не е негово притежание, защото бе „промотиран до нещо повече„. През 2020 г. се задава изключително важен сблъсък с изгряващата звезда Теофимо Лопес, който е носителят на IBF титлата.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.