Начало Бокс Боксът страда от „синдрома на едната загуба“ (Част II)

Боксът страда от „синдрома на едната загуба“ (Част II)

Боксът страда от „синдрома на едната загуба“ (Част II)
0

Чудите се кой е най-големият проблем на съвременния бокс? Популярният автор и журналист в boxingnews24.com – Джозеф Хирш, сподели прелюбопитен материал за един от големите проблеми нa любимия си спорт. Представяме ви втората част на Боксът страда от „синдрома на едната загуба“.

Вижте част №1 тук.

Повечето непобедени боксьори имат и по някой доста съмнителен успех. Роки Марчиано (49-0) е определян за един от най-бруталните нокаутьори, които са слагали ръкавиците, но някои негови мачове са доста „странни“. Флойд Мейуедър е друг шампион, който е бил подкрепян. В битката с Хосе Кастийо се усеща съдийско рамо. Американецът щеше да остане завинаги в историята дори да беше 49-1, а не 50-0.

Следва да споменем някои брутални бойци, които промениха завинаги бокса… въпреки загубите си.

Артуро Гати има цели 9 поражения, но ще бъде запомнен като марков шампион и кандидат за участник в „битката на века“. Има какво да кажем и за партньора му в танците Мики Уорд-Ирландеца, отказал се след 13 загуби. След това трябва да споменем Орландо Салидо, победил хищника Васил Ломаченко преди да се оттегли със статистика 44-14.

След това идват бойците, които трябваше да са непобедени, но бяха ограбени от лоши решения или просто лош късмет. Лари Холмс имаше нужда от една победа да изравни успехите на Роки и съответно две до заветните 50. Жлъчните му коментари преди мача с Майкъл Спинкс донякъде повлияват на съдиите.

Снимка: БТА

Напоследък сякаш клишето „тази вечер никой не загуби“ започва да бъде осъзнавано от феновете.

Ерол Спенс и Шон Портър, Мани Пакяо и Кейт Търман, Реджис Прогрей и Джош Тейлър – всички тези мачове показаха нагледно какво означава да си морален победител. Дори да не вярвате в тази мантра, все пак е възможно и двамата бойци да напуснат залата с високо вдигната глава, въпреки че единият е паднал. Сергей Ковальов преживя някои завидни неуспехи, но именно те го промениха и направиха по-добър. След тях си заслужи мач с Канело, който пък му донесе изключително тлъст чек.

Можем да заключим, че ние всички живеем и умираме с числата – в бокса не е по-различно. Цифрите в Compubox, хилядите таблици и статистики, всички те са от значение. Но най-силните приключват със загуби на сметката си!

Превод от boxingnews24.com.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.