Начало Бокс Световните медии: Пулев не впечатли
0

Световните медии: Пулев не впечатли

Световните медии: Пулев не впечатли
0

28-ата победа на професионалния ринг за Кубрат Пулев го доближи с още една крачка до мач за световната титла, но световните медии не останаха впечатлени от показаното срещу Райдъл Букър.

След двубоя боксьорът ни заяви, че е се е представил на световно ниво срещу бившия затворник и очаква през май догодина да се бие за пояса на IBF с победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа.

Едно от най-авторитетните издания за бокс онлайн boxingscene.com излезе със заглавие: „Кубрат Пулев би с решение Райдел Букър, но не впечатли“. В материала си авторът Джейк Донован прави препратка към предишния мач на боксьора ни с Богдан Дину и събитията с Джени Суши след него, като стартира текста си с изречението: „Този път Кубрат Пулев не успя точно да подпечата с целувка победата“ и продължава: „При завръщането си на ринга за пръв път след неуместното си поведение след последния си двубой, официалният претендент на изчакване в тежка категория удържа темпото си, но не успя да впечатли в бавна победа с единодушно съдийско решение над Райдъл Букър“.

Снимки: Facebook/Кубрат Пулев

В анализа си на рундовете Донован пише още, че първите две части са преминали доста бавно, а в третата е имало „повече бутане, отколкото удряне, но левият прав на Пулев постепенно се превърна в разликата в двубоя“. Авторът не пропуска да отчете, че от ъгъла на боксьора ни са го насърчили да атакува „месестата“ средна част от тялото на Букър, но той ги е игнорирал до по-късен етап от двубоя. Авторът твърди още, че Кубрат е можел да нокаутира съперника си, но не е съумял да го направи. „Нокаутът беше готов, но Пулев беше достатъчно пасивен и това позволи на Букър да се промъкне напред в рундовете, правейки всичко по силите си да превърне мача във възможно най-скучен“.

Номерата на американеца, според журналиста, са дошли в повече дори на собствения му треньор Джими Пол, който го е предупредил в осмия рунд, че ако не започне да нанася удари, мачът ще приключи преждевременно. „Букър просто нямаше необходимите умения, но Пулев отказа да се възползва. Имащият една загуба претендент продължи да държи разстояние, вместо да вкара съперника си в дистанция за нокаут. Дясната му ръка в крайна сметка започна да налита с постоянство в осмия рунд, най-натоварения за Пулев. Това обаче не беше достатъчно за нокаут и мачът финишира в същото темпо“.

Снимки: Facebook/Кубрат Пулев

Подобно е и мнението на Джеймс Лейтър от boxing247.com. „Няма да сбъркаме ако кажем, че най-впечатлен от победата на Кубрат Пулев над Райдъл Букър беше той самият. Изглеждаше по-бавен от когато и да било, с ръцете и с краката. Букър, също на 38 години, беше още по-зле, макар да започна добре в първия рунд. Но след това или не можеше да замахва, или просто не искаше“. Авторът не оценява високо и шансовете на боксьора ни срещу Анди Руис или Антъни Джошуа за титлата на IBF, като не изключва възможността победителят да я оваканти и Кубрат да се бие с друг съперник.

„Пулев няма свирепи юмруци, годините му се трупат и изглежда много бавен. Това, което е Пулев, е издръжлив, корав и със сигурност ще изкара няколко доста здрави рунда с Руис или Джошуа, преди да го махнат от там. Но ще бъде ли приятно за гледане? Пулев спечели осем поредни мача след нокаута от Владимир Кличко през ноември 2014 г. Но, освен ако не е запазил едно последно невероятно усилие, един невероятен двубой, българинът изглежда няма истински шанс да победи който и да е от двамата“.

Снимки: Facebook/Кубрат Пулев

Германският boxen.de също не спести критиките си към Кубрат.

„Неутралният зрител по всяка вероятност би останал скептичен към победата на Кобрата от България над Руис или Джошуа. Особено в началото на мача с Букър, Пулев беше прекалено летаргичен. Едва в четвъртия рунд започна да принуждава американския си съперник да се защитава. Кобрата сериозно игнорира наставленията на хората в ъгъла си да атакува тялото на Букър. И така, двубоят се влачеше през рундовете, Пулев беше пасивен и без вдъхновение, макар и с по-добри боксови рагументи, Букър пък не беше истинско предизвикателство и, най-вече, искаше да си прибере парите без да поема тежки удари. Дори треньорът му го предупреди във втората половина, че мачът ще бъде прекратен ако не се активизира. Кубрат обаче така и не успя да стигне до нокаут, а Букър така и не падна на ринга нито веднъж“, пише сайтът.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.