Начало Бокс Не може да се намери съперник за Дмитрий Бивол

Не може да се намери съперник за Дмитрий Бивол

Не може да се намери съперник за Дмитрий Бивол
0

Световният шампион в полутежка категория на WBA – Дмитрий Бивол, е напът да завърти цяла година извън ринга, което притеснява едновременно асоциацията, феновете и екипа му. Треньорът на руснака – Вадим Корнилов, призна за притеснението, което цари в лагера на Бивол, пред Boxing Scene.

Приоритетът ни е завръщане на ринга през октомври или ноември. Нямаме потвърдена дата и има доста причини за това. Основната е, че трудно намираме опонент. Това притеснява мнозина в екипа ни, макар да има известно развитие по темата. Търсим и преговаряме в момента. Трябва да прегледаме възможностите, за да намерим някого, когото феновете ще харесат на живо и по телевизията и е готов да се качи на ринга. Имаше няколко подобни варианти, като Дан Азиз и Джошуа Буаци, но те се отказаха и решиха да се бият помежду си. След това Джайме Мунгуа се отказа, но се надяваме, че ще размисли. Продължаваме да търсим. В момента тече процес по договаряне един човек, за да сме сигурни, че Дмитрий ще се завърне възможно най-скоро. Сега е на междинен лагер, който да го подготви за основен преди възможния мач“, разкри Корнилов пред изданието.

За последно световният шампион защитаваше титлата си срещу Жилберто Рамирез в Абу Даби през ноември. Преди това се справи със Саул Алварез и двамата проведоха дълги преговори за реванш, но те пропаднаха след сериозен натиск от страна на мексиканеца, защото мнозинството от хората в неговия екип са на мнение, че просто не притежава нужната физика, за да е конкурентен в полутежка категория.