Начало Бокс Бриджис за допинг пробата на Баумгарднер: Веществата са популярни в бодибилдинга при жените

Бриджис за допинг пробата на Баумгарднер: Веществата са популярни в бодибилдинга при жените

Бриджис за допинг пробата на Баумгарднер: Веществата са популярни в бодибилдинга при жените
0

Алиша Баумгарднер е изправена пред най-тежкото предизвикателство в кариерата си, а именно да изчисти своето име от уличаването в употребата на забранени вещества. Ебани Бриджис коментира случая, след като стана ясно, че безспорната шампионка в категория „супер перо“ е дала положителни проби за местеролон и метенолон – метаболитни стероиди за повишаване на мускулната маса.

Тези вещества са много популярни в бодибилдинга. Аз съм бивша бодибилдърка и тогава беше популярно сред жените, така че ще ѝ е трудно да го обясни. Ако обаче е невинна, надявам се, че ще получи справедливост. Ако ли не – дано съперничката ѝ я получи. Искам единствено истината. С времето ще стане ясно“, каза „Блондинката бомбардировач“ пред Lucky Block.

Линардату за допинга на Баумгарднер: Сега разбирам, откъде идва силата ѝ

Антидопинговата агенция твърди, че „Бомбата“ е заловена със стимулантите при тестване преди срещата с Кристина Линардату през юли. В последствие тя защити поясите си на IBF, IBO, WBA, WBC и WBO чрез доминантно представяне, завършило с единодушно съдийско решение.

Всяка една от боксовите организации ще проведе собствено разследване, за да установи вината на Баумгарднер, след което всяка от тях ще реши какви санкции да наложи на боксьорката.

Бриджис добави още, че зачестилите случаи на заловени спортисти с допинг се дължи най-вече на затегнатия контрол, което е добра новина. Мнозина минават подготовка, подлагайки се на цикъл от медикаменти, но изглежда не планират достатъчно добре задължителното тестване, на което подлежат.