Начало ММА Тай Туиваса споделя болката си за приятел, убит при престрелка с полицията

Тай Туиваса споделя болката си за приятел, убит при престрелка с полицията

Тай Туиваса споделя болката си за приятел, убит при престрелка с полицията
0

Тай Туиваса предстои да се качи на ринга на UFC 293 след няколко дни, но преди това даде любопитно интервю за Daily Telegraph, където споделя болката си за смъртта на негов приятел от Австралия, който загива при престрелка с полицията.

През 2019 г. 32-годишният Даниел Кинг изпада в наркотичен делириум и отправя огън срещу бременната си приятелка с полуавтоматична пушка. След това се насочва към полицейското управление и започва да стреля по униформените. Те отговарят на огъня и в резултат Кинг е убит с 24 прострелни рани по цялото тяло.

Мой приятел бе убит от полицията. Беше тежък момент за мен. Той преминаваше през много труден период от живота си, трябваше да понесе много удари и не бе с всичкия си. Не може да стреляш срещу полицаи и да мислиш, че те няма да ти отговорят. За мен това си бе самоубийство или както искайте го наречете“, каза Туиваса.

Даниел Кинг е бивш ръгбист от местния гранд Пенрит Пантерс. Кариерата му обаче е прекратена преждевременно заради контузия и така той изпада в депресия, довела до злоупотребата с наркотици и трагичния му край.

Инцидентът преди 4 години става само дни преди изявата на Тай Туиваса срещу Сергей Спивак на UFC 243.

Този уикенд австралиецът ще се изправи срещу Александър Волков в подглавното събитие в Сидни. Началото на галата е от 05:00 часа българско време на 10 септември.