Начало Бокс Нечувано – британска легенда се завръща на ринга след 23 години (ВИДЕО)

Нечувано – британска легенда се завръща на ринга след 23 години (ВИДЕО)

Нечувано – британска легенда се завръща на ринга след 23 години (ВИДЕО)
0

Оттеглянето от професионалния спорт никога не е лесна задача. Да го направиш на върха, да си се запазил що-годе читав, да си осигурил финансово семейството си.

Историята ни е показала не веднъж и два пъти, че много бивши атлети рано или късно се завръщат към нещото, което ги е направило известни и е слагало хляб на масата им в продължение на десетилетия.

Но този случай чупи всякакви рекорди. Един от най-добрите британски боксьори и бивш световен шампион в две категории – Найджъл Бен (42-5-1), ще се завърне на професионалния ринг до края на 2019 г.

Бен, който в момента е на 55 години, се оттегля от бокса през 1996 г., оставяйки зад себе си една от най-добрите кариери в средната и супер средната категория. Легендарни остават сблъсъците му от края на ’80-те и началото на ’90-те с Крис Юбенк-старши, Дъг ДеУитХуан Карлос Хименес и Майкъл Уотсън.

Новината бе потвърдена лично от сина на Найджъл Бен – Конър (15-0), който също е профрсионален боксьор и ще подгрява на галавечерта между Джош Тейлър и Реджис Прогресй на 26-ти октомври в Лондон.

Все още не е ясен противникът на „старчето“, но мачът ще бъде 10 рунда, а най-спряганото име за съперник е това на австралиеца Сакио Бика (34-7-3). Бика също е пенсиониран, но последният му двубой е едва през 2017 г.

тагове:

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.