Начало Бокс Носителят на Европейската купа по бокс за мъже в Будва – Ергюнал Себахтин, бе посрещнат като герой у дома

Носителят на Европейската купа по бокс за мъже в Будва – Ергюнал Себахтин, бе посрещнат като герой у дома

Носителят на Европейската купа по бокс за мъже в Будва – Ергюнал Себахтин, бе посрещнат като герой у дома
0

В залата, където Ергюнал или Оги, както го наричат в родопския град, бе посрещнат със златен букет от личния си треньор и от част от състезателите на „Арда бокс“. 

Медалът тежи и в преносния, и в буквалния смисъл, защото това лято доста се лишавах. Дори на море не съм ходил. По цял ден бях в залата, тренирах, но важното е, че има резултат от положения труд. Това е общ труд, постигнат заедно с личния ми треньор Стоян Узунов и треньорите от националния отбор, за което съм им благодарен. Това коментира, след завръщането си в родния Кърджали Ергюнал Себахтин, който е един от двамата боксьори, донесли злато на България от Европейската купа по бокс за мъже в Будва.“ сподели шампионут пред БТА.

Ергюнал определи съперниците си на полуфинала и финала като „доста корави“, но както самият той споделя физически и психически е бил подготвен за предизвикателството. 

Финалът бе доста емоционален, защото играх срещу една от най-големите страни в света – Русия, и очаквах, че ще бъде труден мач, но психически бях подготвен. Единствено мислех да не стане нещо със здравето ми, но бях сигурен, че ще съм първи„.

Следващата година ще дам всичко от себе си в категория до 51 килограма, за да спечеля квота за Олимпиадата“, категоричен бе Ергюнал Себахтин.