Начало Джудо Най-добрите български джудисти започнаха лагер в Малага

Най-добрите български джудисти започнаха лагер в Малага

Най-добрите български джудисти започнаха лагер в Малага
0

Най-добрите български джудисти започнаха лагер в Малага (Испания) като част от подготовката си за Евро 2023, съобщават от Българската федерация.

В българския състав са Янислав Герчев (66 кг), Марк Христов (73 кг), Георги Граматиков (81 кг),  Ивайло Иванов (90 кг) и Борис Геориев (100 кг), Габриела Димитрова (52 кг) и Лидия Брънчева (70 кг).

Тимът е воден от треньора Ганчо Дойков. Сборът ще продължи до 21 октомври.

Междувременно, Ивана Митрова стана петият български международен съдия по джудо. Тя взе лиценз Б, след като успешно издържа тридневния изпит в Малага по време на Европейската купа за мъже и жени.

Кандидатите бяха 29, изпитващите – петима. За първи път представители на Международната федерация препитваха кандидатите от Европа, а именно Даниел Ласкау, председател на Съдийската комисия, и Жозе Мануел, супервайзър.

Българката получи една от най-високите оценки и беше сред тримата млади съдии, включени във финалния блок като арбитър на татами и в двата дни. На нея беше поверен и първият финал при мъжете в категория до 60 кг.

Румен Минчев е другият български арбитър с лиценз Б. Росен Русев и Николина Димитрова притежават лиценз А, с който могат да бъдат рефери и на Световни първенства. 

тагове: