Начало Джудо Сливенският клуб „Биоком“ спечели международен турнир в Прищина

Сливенският клуб „Биоком“ спечели международен турнир в Прищина

Сливенският клуб „Биоком“ спечели международен турнир в Прищина
0

Отлично представяне и отборната титла завоюваха джудистите от сливенския клуб „Биоком“ на международния турнир „Косово“ в Прищина. Тимът, воден от треньора Лъчезар Темелков, стигна до първото място в крайното класиране по отличия след общо 5 медала.

С шампионска титла ликува Теодор Тодоров в категория до 90 килограма. Финал и сребро за Никола Ников при 60-килограмовите. Три трети места и съответно бронз сливенския клуб записа благодарение на Илиян Русев (60 кг), Преслав Николаев (73 кг) и Николай Господинов (73 кг).

Неградата за състезателите ни бе, освен самото получаване на медалите, а и това че им бяха връчени лично от олимпийската шампионка по джудо от Игрите в Рио – Мелина Келменди.

В надпреварата участие взеха представители на седем държави – Албания, Чехия, Словакия, Македония, Черна Гора, България и домакините от Косово.

От днес до 27-ми ноември „Биоком“ организира и провежда лагер за юноши и девойски старша възраст. Схватките ще бъдат в местната зала „Асеновец“. Вторият етап ще е от 30-ти ноември до 4-ти декември за момчета, юноши и девойки младша възраст.