Начало ММА Българин ще дебютира в Brave CF

Българин ще дебютира в Brave CF

Българин ще дебютира в Brave CF
0

Родният боец Николай Николов подписа през март с една от най-известните професионални вериги за смесени бойни изкуства в света – Brave CF, а вече има насрочен и двубой.

Николов ще спори в клетката срещу Милош Цветкович на събитието Brave CF 56, което ще се състои на 18 декември в сръбската столица Белград. Двубоят е в категория до 77 кг.

Николов е европейски шампион по ММА за аматьори от 2016 година, а през същата година печели и златен медал при 77-килограмовите на открития европейски шампионат в Прага, Чехия. 

180-сантиметровият боец се състезава в полусредна категория. В професионалната си кариера, 24-годишният николов е постигнал 2 успеха от 2 срещи, единтият от които идва след събмишън.

Николов дебютира на едва 20 години при професионалистите, побеждавайки Михаил Николов с решение през август 2018 година, а през март 2019 година записва успех и над Янко Борисов със събмишън в края на първия рунд на събитието Twins MMA 15.

Милош Цветкович има доста по-голям професионален опит. Сърбинът е с баланс от 4 успеха и нито едно поражение в своята кариера като професионалист. 27-годишният боец печели всичките си 4 срещи преди финалния гонг (3 с нокаут и 1 след събмишън). За последно той влезе в клетката за професионален сблъсък на 22 декември 2019 година, нокаутирайки Дервиши Дайджест от Албания.