Начало Бокс Олимпийска медалистка ще се бие за титлата на IBF още в петия си професионален мач

Олимпийска медалистка ще се бие за титлата на IBF още в петия си професионален мач

Олимпийска медалистка ще се бие за титлата на IBF още в петия си професионален мач
0

Световната титла в лека категория при дамите на IBF ще бъде заложена на 27 април в Ливърпул за битката между Беатриз Ферейра (4:0) и Янина дел Кармен Лескано (14:3). Новината официално бе съобщена от Matchroom Boxing.

31-годишната бразилка дебютира при профитата едва преди година и половина, но ето, че реномето ѝ от аматьорските години я преследва, за да може да стигне до първия си шампионски мач за рекордно кратко време. Припомняме, че тя е сребърна олимпийска медалистка от Игрите в Токио през 2021 г.

Лескано от своя страна е с три години по-млада, но на професионалния ринг притежава по-богат опит. Тя дори никога не се е боксирала на национално ниво, така че не е имала възможност да усети разликата в двата типа бокс. Аржентинката влиза в срещата след успех с убедително съдийско решение над Памела Елизабет Бенавидез (10:14:3) от миналия декември, а половин година по-рано допусна подобна загуба от Каролин Дубоа (9:0).

БеатрИз Ферейра и Янина дел Кармен Лескано ще се съревновават в главното събитие на галата в Мърсисайд, а там ще видим още двубой за интерконтиненталната титла на WBA в полусредна категория между Пат МакКормак (5:0) и Уилямс Андрес Ерера (16:3).