Начало Бокс Олимпийски и световни шампиони на лагер в София

Олимпийски и световни шампиони на лагер в София

Олимпийски и световни шампиони на лагер в София
0

Отлично настроение и много голяма мотивация за усъвършенстване. По този начин описа подготовката на националния ни отбор за мъже президентът на БФ Бокс Красимир Инински. Той посети лагера на представителния ни тим на базата в „Дианабад“, където българският състав прави съвместни спаринги в последните седмици заедно с националите на Франция, Азербайджан, Йордания, Грузия и Люксембург. Сред тях личат олимпийски и световни шампиони.

„Много приятно впечатление ми направи атмосферата, която заварих в залата, когато посетих лагера. Всички се отнасят изключително отговорно към подготовката, влагат се максимално в тренировъчния процес, но в същото време се вижда и огромното уважение, което отделните отбори изпитват един към друг. Момчетата тренират с много желание и съм сигурен, че това ще си проличи и по време на Световното първенство. Най-важното е, че са здрави и мотивирани“, каза президентът на БФ Бокс Красимир Инински.

Относно класата на отборите, които са на подготовка в България, той заяви: „Ние доказахме през годините, че можем да организираме турнири на най-високо, световно ниво. Но също така се показахме и като гостоприемни домакини и затова има много желаещи национални отбори за съвместни лагери в България. Доскоро при нас бяха боксьорите на Грузия, сега тренировки водят от Франция, Азербайджан, Йордания и Люксембург. Нашите боксьори могат да правят спаринги с олимпийски, световни и европейски шампиони, медалисти от най-големите форуми. А това неминуемо ще им бъде от огромна полза за израстването им и за трупане на самочувствие по пътя към Световното първенство, както и към Европейските игри в Полша през юни“.

Световното първенство за мъже ще се проведе от 1 до 14 май в Ташкент, Узбекистан. Съставът на националния ни отбор, който ще представя България на шампионата, ще стане ясен седмица преди турнира.

Снимка: БФ Бокс

тагове: