Начало Бокс Олимпийски медалист преминава към профи бокса

Олимпийски медалист преминава към профи бокса

Олимпийски медалист преминава към профи бокса
0

Бронзовият медалист от Олимпийски игри за юноши през 2018-та Хасан Азим подписа договор с промоутърската боксова компания „MTK Global’. 19-годишният боец е роден в Пакистан, но представлява Англия. Той е и сребърен медалист от европейско първенство за юноши, а сред победите му присъства и такава над един от най-талантливите бойци в „лека“ категория днес Ота Джоунс II.

„Не мога да бъда по-щастлив от това, че подписах с MTK Global и излизам от аматьорския бокс. Това е организация, която ще ми помогне в похода ми към световна титла. Очаквам да работя с тях с нетърпение“, написа Азим в профила си в Twitter.

„Това е поредно топ попълнение за MTK Global и сме уверени, че Хасан има огромно бъдеще в професионалния спорт след такъв успех за толкова кратко време в аматьорския бокс“, сподели виеце-президентът на компанията Джейми Конлан.

Тайсън Фюри, Били Джо Сондърс, Карл Фрамптън и Майкъл Конлан са само няколко от стотиците боксьори, които „MTK Global“ менажира. Компанията работи и с ММА бойци, като най-известният боец, който се състезава под техния банер е Дарън Тил.
Вижте част от уменията на Хасан Азим:
тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".