Начало Бокс Олимпийски шампион: Тервел е залязващ боксьор
0

Олимпийски шампион: Тервел е залязващ боксьор

Олимпийски шампион: Тервел е залязващ боксьор
0

Тервел Пулев вече е в зенита си и скоро ще залезе от сцената. Това мнение изказа олимпийският шампион от Игрите в Рио де Жанейро Евгений Тишченко. Руснакът говори за нивото на българина и Сергей Ковальов преди битката им този уикенд.

Тево, който е бронзов медалист от Олимпийските игри в Лондон, ще се изправи срещу бившия световен шампион в лека тежка категория на 15 май сутринта, българско време, в зала „Форум“ в Калифорния. Двамата ще боксират в полутежка, като това ще бъде дебют за руснака в тази дивизия.

Според неговия сънародник, този мач противопоставя двама залязващи боксьори, които отдавна са преминали своя пик и вече вървят надолу в развитието си. Тишченко боксира с Тервел през 2015-а на Европейското първенство в Самоков. Тогава руснакът спечели със съдийско решение на полуфиналите.

Мачът с Пулев ще покаже в каква форма точно се намира Ковальов. Тервел е залязващ боксьор. Играх с него преди седем години и спечелих, като дори тогава бе считано, че той върви бавно към своя край, макар все още да е на сцената“, коментира пред Сhampionat.com Тишченко.

Той самият също иска да проведе мач с Ковальов, като се надява това да се случи през лятото на тази година. „Нека да видим как ще се развие тази среща. Мачът ще покаже на какво ниво реално е Сергей. И двамата отдавна не са боксирали. Бих се радвал да го срещна, може да се случи през лятото, но първо да видим какво ще стане сега“, каза още 30-годишният руснак, който има 9 победи и 1 загуба на професионалния ринг.

За сравнение Тервел стои доста по-добре от него. Българинът има 16 поредни успеха и нито едно поражение. Очаква се победа над Ковальов да изстреля 39-годишния Пулев до мач за световна титла.