Начало Кикбокс и муай тай Със 156 медала „Стар тийм“ отново е комплексен шампион на татами

Със 156 медала „Стар тийм“ отново е комплексен шампион на татами

Със 156 медала „Стар тийм“ отново е комплексен шампион на татами
0

Без изненада в крайното отборно класиране на Държавното първенство във всички татами стилове и възрасти, което се проведе в София (6-8 май). Битките се проведоха в столичната зала на спортния комплекс „Свети Георги“, а отново бе счупен рекорд по брой заявки, като този път бе 701 (с 45 повече от миналата година).

За пореден път номер 1 в комплексната подредба е „Стар тийм“. Втори са от „Масару“, а трети „Радулов“.

„Стар тийм“ отново надхвърли над 100 броя на почетните места на своите над 200 бойци. В общото класиране по отличия клубът е със 156 медала57 златни, 53 сребърни и 46 бронзови. Титлите за тима на киклайт са 24, на лайт контакт – 21, а на пойнтфайтинг – 12. Отборът печели убедително пред конкуренцията надпреварата на киклайт и на лайт контак.

„Масару“ е номер 1 в стила пойнтфайтинг, където изпревари останалите отбори с 35 призови места, от които 17-се титли. Традиционно силният отбор в тази дисциплина „Радулов“ също впечатлява дори с повече медали 37 медала, но има по-малко първи места.

„Масару“ печели второто място в другите два стила, а общият брой на медали за клуба е 74 – 38 златни, 22 сребърни и 14 бронзови.

„Радулов“ има общо 46 – по 16 златни и бронзови, както и 14-сет втори места.

Бургаският „Интер 92“ влезе в топ 3 на киклайт контакт с 6 отличия, а „Кикбокс клуб Перник“ е трети на лайт контакт с 19 медала.

По време на Държавното първенство от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай награди медалистите от световни и европейски шампионати през 2021 г., както и техните треньори.

Организатори на първенството бяха СК „Масару“ и „Стар Тийм“, съвместно с Българска конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ).