Начало Бокс Организират благотворителни турнири в помощ на първия треньор на Кобрата

Организират благотворителни турнири в помощ на първия треньор на Кобрата

Организират благотворителни турнири в помощ на първия треньор на Кобрата
0

Надпреварите ще бъдат по различни бойни спортове

Турнири по бокс, ММА, кикбокс и карате ще бъдат организирани в помощ на известния роден боксьор и треньор Красимир Чолаков. Той има нужда от помощ, след като прекара втори инсулт и в момента се намира в тежко състояние. Тази причина е подтикнала неговите приятели от СК „Славия Спортес“ да проведат няколко турнира по различни бойни спортове, събирайки по този начин средства за неговото лечение.

Надпреварите ще се състоят, но все още не е ясен точния ден на провеждането им, поради епидемията от коронавирус. За момента, всеки който иска да помогне може да го направи като на рецепцията на СК „Славия Спортес“ е псотавена кутия за дарения.

Красимир Чолаков е роден на 12.08.1961 г. в Бургас. Започва да се занимава с бокс на 16 години. 11 сезона е състезател на БК „ЦСКА“, после треньор в спортното училище на „армейците“. Той е и професионален състезател 3 години в Белград, две в Лион (Франция) и още толкова в Лондон. Чолаков е носител на Световната купа, като става и световен военен шампион по бокс.

През 1994 г. играе мач за световната титла при професионалистите в Тайланд. Същата година оглавява ранглистата на планетата в своята боксова версия. Чолаков има два сребърни и един бронзов медал от европейски първенства. Носител е и на пет републикански титли за мъже и две за юноши. Красимир Чолаков е заслужил „майстор на спорта“.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".