Начало Бокс Организират благотворителни турнири в помощ на първия треньор на Кобрата

Организират благотворителни турнири в помощ на първия треньор на Кобрата

Организират благотворителни турнири в помощ на първия треньор на Кобрата
0

Надпреварите ще бъдат по различни бойни спортове

Турнири по бокс, ММА, кикбокс и карате ще бъдат организирани в помощ на известния роден боксьор и треньор Красимир Чолаков. Той има нужда от помощ, след като прекара втори инсулт и в момента се намира в тежко състояние. Тази причина е подтикнала неговите приятели от СК „Славия Спортес“ да проведат няколко турнира по различни бойни спортове, събирайки по този начин средства за неговото лечение.

Надпреварите ще се състоят, но все още не е ясен точния ден на провеждането им, поради епидемията от коронавирус. За момента, всеки който иска да помогне може да го направи като на рецепцията на СК „Славия Спортес“ е псотавена кутия за дарения.

Красимир Чолаков е роден на 12.08.1961 г. в Бургас. Започва да се занимава с бокс на 16 години. 11 сезона е състезател на БК „ЦСКА“, после треньор в спортното училище на „армейците“. Той е и професионален състезател 3 години в Белград, две в Лион (Франция) и още толкова в Лондон. Чолаков е носител на Световната купа, като става и световен военен шампион по бокс.

През 1994 г. играе мач за световната титла при професионалистите в Тайланд. Същата година оглавява ранглистата на планетата в своята боксова версия. Чолаков има два сребърни и един бронзов медал от европейски първенства. Носител е и на пет републикански титли за мъже и две за юноши. Красимир Чолаков е заслужил „майстор на спорта“.