Начало Бокс Оскар де ла Оя иска да организира мега битката на 2022 година

Оскар де ла Оя иска да организира мега битката на 2022 година

Оскар де ла Оя иска да организира мега битката на 2022 година
0

Оскар де ла Оя има огромно желание да организира мега сблъсък между неговия агент Райън „Краля“ Гарсия и Джервонта „Танк“ Дейвис. Двете суперзвезди от лека категория се предизвикват взаимно от няколко години, а де ла Оя предлага изключително лесен вариант как те да се срещнат на ринга. Той е на мнение, че сделката ще бъде „мулти, мулти, мулти милионна“, което няма да бъде изненада с оглед фенскат маса на американските боксьори.

Според него промоутърската му компания „Златно момче“ с платформата DAZN от една страна и Mayweather promotions с Showtime boxing от другата страна, просто трябва да си разделят приходите, както и наградния фонд за боксьорите 50/50. Това може да звучи много простичко, но всъщност именно подялбата на парите е основната причина да не виждаме голяма част от мечтаните за феновете мачове.

„Ако е толкова важно за тях победителят да вземе 60/40, нека отделим едни 10% в отделна сметка и тя да бъде за по-добрия“ допълни още де ла Оя.

На Гарсия му предстои да се изправи срещу Хавиер Фортуна на 16-ти юли. Двамата трябваше да се срещнат миналата година, но „Краля“ се оттегли заради контузия. На пресконференцията за обявяването на мача той малко самонадеяно говори за следващия си сблъсък, който според него трябва да е срещу Джервонта Дейвис. Но Фортуна едва ли ще се даде лесно. Той е доста по-опитен от Гарсия и от 42 мача има едва 3 загуби. Фортуна също така се боксира с обратен гард, което допълнително ще затрудни по-младият му съперник. В почти всички сериозни ранглисти се намира в топ 10.

Ако Гарсия успее да преодолее Фортуна обаче, ще бъдем с една идея по-близо до сблъсък между него и Дейвис. Това може да е трети мега сблъсък за 2022г. Единият – Канело срещу Головкин 3 вече има обявена дата, до дни очакваме подобна инфоримация и за Ерол Спенс – Терънс Крауфорд, където ще се реши безспорния шампион в полусредна.