Начало Бокс Паника и множество ранени на Дейвис – Ромеро
0

Паника и множество ранени на Дейвис – Ромеро

Паника и множество ранени на Дейвис – Ромеро
0

Съмнения за отправени изстрели в зала „Барклейс Център“ в Бруклин създаде страхотна суматоха по време на галавечерта, на която Джервонта Дейвис нокаутира Роландо Ромеро. Шампионът защити световната си титла на WBA в лека категория, след като отказа съперника си в шестия рунд.

Сблъсъкът на ринга обаче бе „подгрят“ от множество ранени зрители по трибуните. За това информира и тенисистката Наоми Осака, която бе една от гостенките на боксовото шоу. Японката, носителка на 4 титли от Големия шлем, написа в социалните мрежи, че е била принудена да се скрие в стая и да заключи вратите.

Чух крясъци и видях хора да бягат, след което започнаха да ни крещят, че в залата има стрелец и трябва да се скрием в някоя стая и да заключим вратите. Бях абсолютно ужасена“, написа Осака в социалните мрежи.

Оказва се обаче, че не става въпрос за изстрели. Или поне такива не е имало в самата зала. Според човек на ESPN, каквото и да е станало, то е било извън съоръжението. Той обаче признава, че паниката, създадена от случилото се, е била много сериозна и след като е станало ясно, че не става въпрос за терорист в залата, хората се опитали да се върнат по местата си и това е довело до нови инциденти.

От полицията в Ню Йорк излязоха с позиция, че няма установен стрелец. „Никой не е стрелял, както вътре в залата, така и извън нея. Ще разследваме какво точно е станало“, обявиха властите.