Начало Карате Какво се случи във вчерашното издание на Karate Combat (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

Какво се случи във вчерашното издание на Karate Combat (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

Какво се случи във вчерашното издание на Karate Combat (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)
0

Вчера се проведе второто събитие от сезон 4 на Karate Combat. Главната среща беше за титлата в лека категория между Едгар Скриварс от Латвия и Луиз Роша от Бразилия. Роша победи с нокаут във втори рунд и отне пояса на Скриварс.

Бразилецът доминираше още от началото на мача, но Скриварс успя да го свали два пъти на земята. Припомняме, че в Karate Combat състезателите могат да работят на земя за пет секунди. Латвиецът обаче не успя да се възползва максимално. Бразилското в Роша си пролича, когато почти заключи противника си в армбар, при една от ситуациите.

Малко след първата минута на първи рунд, Роша контрира Скриварс с дясно кроше, но не успя да го довърши за петте секунди, в които Скриварс беше по гръб. Латвиецът успя да продължи, но Роша усети слабостта му и не му даде шанс. След серия от удари, Скриварс падна на земята и съдията прекрати срещата.

Това е и втори мач между тях двамата. Те се срещнаха през 2019г. Тогава двубоят им трябваше да определи носителя на овакантената титла, а Скриварс победи с ТКО.

Роша има актив в професионалния ММА от 4 победи и нито една загуба, a в Karate Combat e 6-1 с два нокаута. Тренира заедно с братята Патрики и Патрисио Фрейре, по известни като „Питбул“. Двамата са шампиони на Белатор в категория петел и в лека категория.

Отново в лека категория, първия си мач за Karate Combat изигра Дастонбек Отаболаев – първият световен шампион по карате от Централна Азия, който печели Световно първенство по карате. Той загуби по точки от друг дебютант – Андрес Мадера от Венецуела.

В полусредна категория се срещнаха Дионисио Густаво от Доминикана и руснакът Никита Янчук. Отново със съдийско решение победи Янчук, който разчиташе главно на тейкдауни и свали противника си седем пъти.

Пълният запис на вечерта: