Начало ММА Пълна промяна за Волков преди мача с Розенструик

Пълна промяна за Волков преди мача с Розенструик

Пълна промяна за Волков преди мача с Розенструик
0

Пълна промяна в подготовката си е направил Александър Волков за следващата си битка в UFC. Руският боец в тежката категория ще оглави събитието UFC Fight Night 207 в Лас Вегас, което е следващият уикенд (5-ти юни българско време). Той ще се изправи срещу Жаирзиньо Розенструик, а победителят ще влезе в топ 5 на дивизията.

Волков е с баланс от 34 успеха и 10 поражения в ММА. В последната си битка той загуби в първия рунд от британеца Том Аспинал. Срещата бе отново главно събитие, но в Лондон през месец март.

Опитният Волков твърди, че е направил анализ на грешките си и е променил тренировъчния си режим. Опитният ММА боец е сменил Москва с олимпийската спортна база, която е на по-висока надморска височина. 7-ият в тежката категория на UFC e сменил и спаринг партньорите си и дори треньорите.  

„Мисля, че тези промени имаха положителен ефект. Планинският въздух и климатът подобриха издръжливостта и кондицията ми и съм готов за пет рунда упорита работа в октагона„, казва Волков пред Sherdog.

Руснакът вярва, че предстоящата битка ще се проведе предимно в стойка и ще му позволи да покаже най-добрите си качества. Цели 25 срещи руският боец е спечелил преди финалния гонг (22 с нокаут и 3 след събмишън).

„Моите спаринг партньори бяха големи момчета с тежки удари. Те перфектно копират стила на следващия ми опонент. Въпреки че нямах много време за подготовка, успях да свърша много работа и вляза в битката в страхотна форма. За мен е добре, че следващият ми опонент е страйкър и вероятно ще предпочете да се бие в стойка. Мисля, че съм по-техничен и по-силен от него, но трябва да внимавам от първата секунда на битката до последната, за да не пропусна атаката му. Мога да кажа, че самият аз имам с какво да го изненадам. Приех тази битка с едномесечно предизвестие и съм щастлив да използвам този шанс, за да се докажа и да се бия добре“, добавя Волков.

След като загуби от Аспинал с армбар в първия рунд, Волков признава, че е влязъл в двубоя с британеца в лоша физическа и психическа форма.

„Всичко, което мога да кажа за този двубой, е, че съперникът ми беше по-силен от мен тази вечер и имах определени проблеми с подготовката и морала. Каквото и да е, това е част от играта. Не бях достатъчно решителен и се поддадох на външен натиск. Може би трябваше да направя определени промени в начина на живот и да се дистанцирам от информационния поток, за да се съсредоточа по-добре върху обучението“, казва още руснакът.