Начало Бокс Ергюнал Себахтин на финал в Ереван
0

Ергюнал Себахтин на финал в Ереван

Ергюнал Себахтин на финал в Ереван
0

Ергюнал Себахтин ще боксира за златен медал на Европейското първенство в Ереван. Националът ни направи страхотен мач и постигна категорична победа над италианеца Леонардо Еспозито. Българинът стигна до напълно заслужен успех с 5:0 гласа в арменската столица.

Ергюнал, който е бронзов медалист от Европейското първенство до 22 години в Пореч (Хърватия), постигна най-големия успех в кариерата си. Националът ни изигра отличен мач, в който доминираше изцяло над съперника си. Себахтин взе убедително първите два рунда, в които нанесе серия от попадения с раздвижена игра и точни комбинации. Това му позволи да контролира темпото в третия рунд и да доиграе спокойно и уверено срещата.

Така Ергюнал се класира за финала на Европейското първенство в Ереван, където в понеделник ще се изправи срещу Сахил Алахвердови от Грузия. „Прекарах много време в състезания, както и на тренировъчни лагери през тази година, което ми вдъхна увереност за днешния мач. Усетих ритъма и се насладих на този полуфинал в Ереван. Остана още едно предизвикателство по пътя към златния медал“, каза младият българин след триумфа над Еспозито.

Даниел Асенов от своя страна не успя да стигне до финала. 25-годишният ни национал взе бронзово отличие на първенството. В категория до 54 килограма Тайсъна отстъпи с 0:5 съдийски гласа на ирландеца Дилън Ийгълсън.

Българинът опита да заличи ръстовото предимство на съперника си, като изпита затруднения в първия рунд, за да намери дистанцията. Във втория Даниел изравни играта и всичко отиде в ръцете на съдиите след третата част. Ийгълсън направи достатъчно, за да ги убеди, че заслужава място на финал и така Асенов остана с бронзов медал.

За Даниел отличието е четвърто поредно на Европейски финали. Той е златен медалист от Самоков 2015 и Харков 2017, както и сребърен от Игрите в Минск през 2019 г.

Третият ни полуфиналист – Хавиер Ибаниес (57 кг) ще се качи на ринга във вечерната сесия, която стартира от 17:00 часа. Натурализираният кубинец ще срещне представителя на домакините Артур Базеян в четвърти мач, който трябва да започне около 17:45 ч.