Начало Бокс Джервонта Дейвис с нокаут срещу Роли Ромеро

Джервонта Дейвис с нокаут срещу Роли Ромеро

Джервонта Дейвис с нокаут срещу Роли Ромеро
0

Джервонта Дейвис победи Роландо Ромеро с нокаут в шести рунд и защити титлата си в лека категория. Ромеро налетя право на по-силния ляв на „Танка“ и въпреки че успя да се изправи, не беше стабилен, което наложи прекратяване на срещата.

Роли Ромеро започна по-добре двубоя като използваше по-големия си обхват и с ляв прав контролираше дистанцията. Първия рунд отиде в неговата сметка след няколко чисти попадения в тялото и един добър десен в главата на Дейвис.

Ромеро взе и втори рунд. Той притискаше Дейвис през цялото време и успя да пласира няколко чисти попадения, а при една от атаките си бутна своя противник на земята. „Танка“ обаче успя да вкара два леви прави от обратния си гард. И при двете попадения дясната ръка на Ромеро беше свалена ниско и той не успя да се предпази. Може би още тук беше ясен изходът от срещата.

В трети Ромеро успя да пласира добри комбинации като при една от тях „Танка“ беше принуден да потърси клинч. Дейвис отново контрира опита на Ромеро да вкара десен в тялото му, при който свали дясната си ръка прекалено ниско.

Четвъртият рунд беше първият в сметката на Дейвис. Той започна да намира дистанцията си все по-често и излезе победител в няколко от размените, а лявата му ръка намираше целта при почти всеки опит да я пласира. Дейвис взе и пети рунд с лек превес.

Така се стигна и до шестия, последен рунд. Джервонта отстъпваше при всяка атака на Ромеро, може би търсещ големия контра удар. В крайна сметка успя да го стовари в главата на противника си 35 сек. преди гонга да удари. Идентична грешка на Ромеро доведе до загубата му. Той притисна Дейвис във въжетата и когато опита да нанесе удар в тялото му, свали прекалено ниско дясната си ръка. От обратния си гард, Джервонта нанесе точно ляво кроше, което изпрати Ромеро върху въжетата, а след това и на земята.

Претендентът успя да се иаправи преди съдията да е отброил до десет, но видимо не беше в състояние да продължи и срещата беше записана като нокаут за Дейвис.

След мача Роли Ромеро заяви, че е спечелил всеки рунд в двубоя и е бил хванат от късметлийски удар. Джервонта Дейвис остана безмълвен, когато разбра за желанието на Ромеро за незабавен реванш.

Райън Гарсия беше в публиката за да наблюдава мача на живо. След края той веднага отправи предизвикателство към „Танк“ Дейвис.

„Нека да приключа работата си на 16 юли и ще взема „Танк“. През целия мач крещеше, че аз съм следващия, така че нека да съм аз. Да го направим декември.“