Начало Бокс Райън Гарсия: Аз съм Али, Джервонта е Листън
0

Райън Гарсия: Аз съм Али, Джервонта е Листън

Райън Гарсия: Аз съм Али, Джервонта е Листън
0

Непобеденият носител на Сребърния пояс на WBC в лека категория Райън Гарсия направи любопитно изказване относно евентуален мач срещу шампиона на WBA Джервонта Дейвис.

21-годишният талант оприличи сънародника си покойния Сони Листън, а себе си – на Мохамед Али.

„Готов съм за всеки, без значение кой е – Теофимо, Девин, Джервонта. Личното ми предпочитание, този, срещу когото искам да се изправя най-много, е Джервонта Дейвис. Искате ли да знаете защо? Виждам го като Сони Листън… не обича бокса истински. Виждам, че обича парите. Той няма нуждата да бъде световен шампион. Аз съм като Мохамед Али. Трябва да стана световен шампион. Той не може да е същото лице, каквото ще бъда аз. Така разбирам подобен мач. Готов съм да докажа думите си“, каза Гарсия

twitter.com

През 1964 г. Али е категоричен аутсайдер срещу Листън, но печели, след като шампионът се отказва заради контузия в рамото след шестия рунд. Според слуховете, обаче, носителят на поясите е имал тежка вечер преди мача и се е качил на ринга неподготвен, което позволява на Али да вземе титлите на WBA и WBC. 15 месеца по-късно двамата се срещат в реванш, като отново Мохамед Али печели след нокаут още в първия рунд, което поражда силни съмнения в уговорка на двубоя.