Начало ММА Свирепите вегани в ММА
0

Свирепите вегани в ММА

Свирепите вегани в ММА
0

Както във всеки друг спорт, в бойците в смесените бойни изкуства използват различни диети, за да поддържат формата си. Макар по-голямата част да се придържат към традиционни хранителни режими, има и такива, които предпочитат да не използват храни от животински произход. Сайтът sportscasting.com направи своеобразна класация на веганите в ММА, която Ви представяме.

 

Веган ли е Нейт Диаз?

View this post on Instagram

@zevia drank 🔥

A post shared by Nate Diaz (@natediaz209) on

Нейт Диаз често е определян като лицето на ММА бойците, които са вегани, но нещата са малко по-сложни. Заедно с брат си Ник, двамата започнаха да се хранят по този начин като по-млади, но не са „истински“ вегани. Това се дължи на факта, че от време на време си позволяват морски дарове и това прави хранителният му режим по-скоро строга диета, тъй като веганите не ядат подобни неща. В рамките на 8 години, според „Plant Based News“, Нейт е бил „истински“ веган, но след това е започнал да разнообразява храненето си с риба и други подобни.

Според „Men’s Journal“, братята Диаз залагат основно на сурови плодове и зеленчуци в менюто си, извън морските „залитания“.

 

Джейк Шийлдс

Джейк Шийлдс е бил веган през целия си живот, твърди „Fuel for the Fighter“, а той самият заявява, че е израснал без да ядени никакво месо. Любопитното е, че той е приятел с братята Диаз и тримата тренират заедно. Шийлдс вече не е част от UFC, но беше сред най-добрите в полусредна категория. Никога не е печелил титла, но се е бил за нея, като е побеждавал и бъдещият носител на пояса Тайрон Уудли.

 

Мак Данзиг

Данзиг минава към храненето без животински продукти през 2004 г. поради съображенията си за отношението към животните. 4 години по-късно се присъединява към UFC, където, обаче, не се представи особено впечатляващо. На 40 години той продължава да се бие, като има 22 победи и 12 загуби. По време на престоя си в най-престижната верига, от там разкриха, че Данзиг много си пада по веганските енергийни блокчета, кокосовото мляко, авокадо и къри. След тренировка пък си правел веган протеинов шейк от манго, банан, кокосов орех и кашу. Боецът странял сериозно и от захарта, макар тя да няма нищо животинско в себе си.

 

Ашлий Евънс-Смит

Преди да стане веган, атрактивната американка е била вегетарианец цели 10 години, което прави промяната в храненето ѝ нещо като естествена стъпка. Тя твърди, че промяната е настъпила след загуба от Сара Морас, която я е направила „нов човек“. Благодарение на новата си диета, Ашлий успява да свали килограми и да премине от категория „петел“, където не се представя особено успешно, в „муха“. Тя спечели първия си мач в новата дивизия, но загуби втория, като има баланс 6-4.