Начало Бокс Нонито Донер: Нямах представа, че реферът отброява на мен

Нонито Донер: Нямах представа, че реферът отброява на мен

Нонито Донер: Нямах представа, че реферът отброява на мен
0

Бившият световен шампион в 4 категории – Нонито Донер, допусна едва втората си загуба чрез нокаут във вторник следобяд (българско време). „Филипинската светкавица“ бе тотално надигран от 10 години по-младият Наоя Иноуе в шампионската им битка в категория „петел“, която се проведе в Сайатам.

За разлика от първия им мач през 2019-та, този път нямаше особено много драма, тъй като 39-годишният филипинец бе нокаутиран в средата на втория рунд.

Иноуе изпрати съперника си в нокдаун още в първата част, благодарение на брутален десен прав, който кацна право в лицето на Донер.

След мача Нонито призна, че е допуснал груба грешка в желанието си да държи близка дистанция и да влиза на размени с „Чудовището“.

„Когато ме прати в нокдаун се опитах да го контрирам, но вместо това той ме намери с удар, който не видях изобщо. Следващото нещо, което помня е, че реферът отброяваше. Изправих се, но не знаех защо и на кого отброява. Чак тогава се обърнах към ъгъла ми и оттам получих инструкции да вдигна гарда до брадата.

„Чак тогава ми просветна, че ме е пратил в нокдаун. На почивката ги попитах с какво ме е намерил, защото нямах идея какво се бе случило. Бързо се освестих, но наистина не знаех какво бе станало преди половин минута.

„Никога не са ме удряли по-тежко. Иноуе притежава нечовешка сила. Благодаря на рефера, че спря мача, защото щях да се изправям докато мога и имам сили. Не трябваше да влизам на размени с него. Имахме добър план, но тази грешка ми костваше титлата“, добави ветеранът, който изгуби пояса на WBC.