Начало Бокс Безапелационен Наоя Иноуе сгази Нонито Донер в Сайтама (ВИДЕО)

Безапелационен Наоя Иноуе сгази Нонито Донер в Сайтама (ВИДЕО)

Безапелационен Наоя Иноуе сгази Нонито Донер в Сайтама (ВИДЕО)
0

Наоя Иноуе доказа за пореден път неоспоримото си място на върха в категория „петел“.

Японецът прибави трета световна титла в 53.5-килограмовата дивизия, след като нокаутира по изключително зловещ и безмилостен начин бъдещия член на Залата на славата Нонито Донер.

„Драмата в Сайтама“, както бе наречен реваншът между японеца и филипинеца, продължи по-малко от 5 минути, тъй като 39-годишният Донер бе изпратен в несвяст в средата на втората част. Така 29-годишният Иноуе вече притежава поясите на WBC, WBA и IBF, като единственият друг шампион е британецът Пол Бътлър (WBO).

 

Боксовите фенове очакваха с нетърпение реванша между двамата, имайки предвид колко непредвидим и великолепен боксов дуел сътвориха те през 2019-та. Тогава битката продължи 12 рунда, в които и Наоя, и Нонито вдигнаха целия свят на крака.

Сега срещата започна спокойно, като и двамата опипваха почвата и държаха дистанция. В самия край на първата част опитният Донер направи сериозна грешка и пусна гарда си, а Иноуе го намери с мощен десен и „Филипинската светкавица“ бе изпратен в нокдаун.

 

Нонито се изправи, а гонгът за края на първия рунд го спаси. Иноуе нагледно демонстрира защо прякорът му е „Чудовеището“ и моментално се нахвърли да довършва започнатото. Нови тежки попадения в главата сериозно размекнаха краката на Донер, който незнайно как успя да издържи до средата на рунда, когато Иноуе притисна съперника в ъгъла и след нова порция брутални удари филипинецът се срина на пода и срещата приключи.

Това бе първа за губа за Донер чрез нокаут в кариерата му при „петлите“. Филипинецът бе губил само един път преждевременно, но тогава се състезаваше в категория „перо“.