Начало Бокс Оскар де ла Оя обвинен в сексуално насилие

Оскар де ла Оя обвинен в сексуално насилие

Оскар де ла Оя обвинен в сексуално насилие
0

Бившият световен шампион в 6 различни дивизии и олимпийски първенец от 1992-ра – Оскар де ла Оя, отново си има неприятности със закона.

Срещу американеца е входиран граждански иск по две обвинения в сексуално насилие в съда в Лос Анджелис.

Въпросните инцидети, за който бившият боксьор е съден, са се случили през март 2020-та. Ищец в случая е жена, която е работила в компанията на Де ла Оя за текила.

Снимка: БТА

Според входираният иск Де ла Оя и въпросната дама са били на работно посещение в Мексико. Тя твърди, че 49-годишното „Златно момче“ е почукал на хотелската ѝ стая със свалени гащи до глезените, след което е влязъл сам и е легнал в леглото ѝ.

В показанията пише, че жената го е изгонила, но на сутринта, когато Оскар не се е явил на насрочена обиколка в местна дестилерия, жената е отишла до стаята му. Именно тогава боксовият промоутър я е изнасил за първи път.

Инцидентът се повторил, когато работната група се завърнала в САЩ. В обвинението се твърди, че няколко човека отишли на вечеря в ресторант, а след това продължили вечерта в къщата на боксьора. По едно време Де ла Оя и дамата останали сами, когато той отново насилил жената, изпозлвайки предмет от колекция в къщата.

Това не е първата подобна случка с участието на боксьора. През 1998 г. Де ла Оя отново е съден по същото обвинение, но тогава обвинението пада след извънсъдебно споразумение.