Начало Бокс Де ла Оя: Липсва ми да ме удрят
0

Де ла Оя: Липсва ми да ме удрят

Де ла Оя: Липсва ми да ме удрят
0

Една от големите легенди на бокса – Оскар де ла Оя заяви, че не е бил готов да сложи край на кариерата си през 2008 година. Бившият световен шампион в 6 различни теглови категории ще се завърне на ринга на 11 септември.

Макар вече на 48 години, той изяви готовност да опита да възобнови кариерата си. А първото му препятствие е бившият световен шампион в лека тежка категория на UFC Витор Белфорт. Двамата ще се срещнат в „Стейпълс Център” в Лос Анджелис в мач, чиято стойност може и да е нещо повече от демонстративна битка.

Златното момче” Де ла Оя се оттегли от ринга след поражение от Мани Пакиао преди 13 години. „Наречете ме луд, но просто ми липсваше. Липсва ми да ме удрят и аз да удрям. Не бях готов да се оттегля след загубата от Мани. Така и не усетих, че съм приключил с бокса. За мен годините не са важни, а как се чувствам”, споделя легендата.

Той признава, че през годините на „пенсиониране” е поддържал много лош режим, но това вече е в миналото. „Отидох до ада, но се върнах обратно. Третирах ужасно тялото си, но през последните шест месеца се чувствам невероятно. Върнах си фокуса към правилните неща и се отдадох отново на онова, което обичам. Правя това за себе си и нямам търпение”, каза още „Златното момче”.

Легендата никога не се е боксирал над средна категория, но сега ще отиде значително по-далеч вдигайки летвата до лека тежка. „Смятат ме за аутсайдер, защото не вярват, че съм отдаден на процеса. Не съм хазартна личност, но бих заложил солидна сума на себе си. Ще изненадам много хора с формата, в която ще бъда”, допълни Де ла Оя.