Начало Бокс Оскар де ла Оя: Слуховете са верни!
0

Оскар де ла Оя: Слуховете са верни!

Оскар де ла Оя: Слуховете са верни!
0

Носителят на 11 титли Оскар де ла Оя ще се завърне на боксовия ринг на 47 години.

12 години след последния си двубой, легендарният американец отново е готов да се качи между въжетата и да последва примера на Майк Тайсън, Ивендър Холифийлд и Рой Джоунс младши, които също прекратиха “пенсионирането” си.

“Слуховете са верни, започвам да правя спаринги в следващите седмици. Ще направя истински двубой. Липсва ми да съм в ринга, обичам бокса. Той ми даде всичко, което имам днес, и просто ми липсва. Зная, че мина много време. Но, в интерес на истината, усещам левия си прав по-бърз от всякога. Трябва да се постарая да съм в перфектно физическо състояние, в добро здраве съм. Започвам следващите седмици, така че – ще видим”, каза Де ла Оя.

View this post on Instagram

Fighting for glory 🥊

A post shared by Oscar De La Hoya (@oscardelahoya) on

47-годишният ветеран има добър поглед върху настоящите бойци благодарения на компанията си “Голдън Бой Промоушънс”, но не е впечатлен от видяното.

“Всички тези момчета, те не са на нивото, на което бях преди 15-20 години. Те само искат много пари, искат луната. Забравят, че трябва да тренират и да работят здраво. Това е голямото ми предимство, защото зная какво е необходимо, как да тренирам умно. Как да се бия умно в ринга”.

Де ла Оя посочи и срещу кого би се изправил, като целта му е средната категория.

“Всеки от топ-имената, който и да е”, каза той. В момента титлите там са притежание на Саул “Канело” Алварес (“Супер” WBA), Джермал Чарло (WBC), Генадий Головкин (IBF) и Деметриъс Андраде (WBO).