Начало Бокс Оскар Ривас ще защитава титлата си срещу непобеден поляк

Оскар Ривас ще защитава титлата си срещу непобеден поляк

Оскар Ривас ще защитава титлата си срещу непобеден поляк
0

Колумбийската звезда в тежка категория на професионалния бокс – Оскар Ривас ще направи първа защита на шампионския пояс на WBC в категория „Бриджър“.

Новата дивизия бе измислена от президента на WBC – Маурисио Сюлейман, а нейната цел е там да се подвизават боксьорите, чиито габарити ги правят неконкурентноспособни за тежката дивизия.

Негов опонент ще бъде непобеденият поляк Лукаш Розански. Това ще се случи в главното събитие на боксова гала, която ще се проведе на стадион „Батая ен Кали“ в Кали, Колумбия, който побира 40 000 зрители на 13 август! Именно в Кали е роден Ривас и това ще бъде негов първи сблъсък на родна земя.

Двубоят Ривас-Розански ще бъде в 12 рунда от по 3 минути.

„Имам три мечти, които искам да осъществя преди края на боксовата ми кариера. Искам да се утвърдя като най-добрия боец ​​в категория „Бриджър“, да защитя титлата си в Колумбия и да стана световен шампион в тежка категория“, заяви Ривас.

Колумбийската звезда има баланс от 28 победи (19 с нокаут) и 1 поражение (от Дилиън Уайт с единодушно решение през 2019 година в Лондон). Той се намира в серия от 3 поредни победи. Последата беше срещу непобеденият тогава канадец Райън Розицки през октомври 2021 година, с което спечели шампионския пояс.

Настоящият опонент – Лукаш Розански е интерконтинентален шампион на WBC в категория „Бриджър“, освен че е бивш полски национален шампион в тежка категория, той е и претендент № 2 на WBC. Той има баланс от 14 победи (13 с нокаут) и нито едно поражение в своята професионална боксова кариера. За последно той се качи на ринга през миналата година когато нокаутира още в първия рунд бившя претендент за световната титла в тежка категория – Артур Шпилка. С успеха Розански спечели и интерконтиненталния пояс на WBC в категория „Бриджър“.

„Аз съм силно мотивиран и в най-добрата форма в живота си. Имам всичко необходимо, за да спечеля тази битка“, коментира Розански.

Боксьорите обявиха и къде ще провеждат тренировъчните си лагери: Ривас в Богота, а Розански в Чикаго.

Ронзански ще работи там със своя сънародник и бивш световен шампион в полутежка категория – Анджей Фонфара, който се премести от Полша в Чикаго, където живеят близо 2 милиона поляци.