Начало Бокс WBC въвежда нова дивизия при тежките

WBC въвежда нова дивизия при тежките

WBC въвежда нова дивизия при тежките
0

Президентът на Световния боксов съвет – Маурисио Сюлейман заяви, че съсвсем скоро идеята му за нова дивизия ще бъде реализирана.

Мексиканецът дори сподели името, с което ще се нарича тя – „Бриджър“. То е вдъхновено от 6-годишното момче, което преди месеци спаси малката си сестричка от озверяло куче.

Въпреки че мнозинството фенове, специалисти и боксьори са на мнение, че в профи бокса има прекалено много категории и прекалено много световни титли, то според Сюлейман една нова дивизия между полутежката и тежката ще бъде само и единствено в полза на спорта.

Embed from Getty Images

Категория „Бриджър“ ще бъде от 90.7 кг до 101.6 кг.

Сюлейман твърди, че подобна дивизия е нужна, защото в последните 10 години боксьорите от тежката категория са станали още по-големи. Но в последните 20 години едни от най-силните и доказали се шампиони в най-блестящата дивизия на спорта са били не чак толкова габаритни – Ивендър Холифийлд, Дейвид Хей, Александър Поветкин, Дионтей Уайлдър и др.

Embed from Getty Images

В момента горната граница на полутежката дивизия е именно 90.7 кг, като целта на дивизия „Бриджър“ е да бъде мост за боксьорите, които не могат да се състезават при тежките заради габаритите си.

Все още не е ясно кога новата категория ще започне да функционира и дали тя ще бъде възприета и от останалите три боксови организации.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.