Начало Бокс WBC разваля плановете за обединяване на всички титли
0

WBC разваля плановете за обединяване на всички титли

WBC разваля плановете за обединяване на всички титли
0

Президентът на Световния боксов съвет Маурисио Сюлейман прави всичко по силите си да провали плановете за суперсблъсък между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа за обединяване на поясите в тежка категория.

Двамата британци искат да се изправят един срещу друг след евентуални победи съответно над Дионтей Уайлдър и Кубрат Пулев. Шефът на WBC обаче е категоричен, че който и да бъде притежател на пояса на Съвета след третия двубой между “Циганския крал” и “Бронзовия бомбардировач”, ще трябва да го защитава срещу официалния претендент Дилиън Уайт през февруари 2021 г.

“WBC прегледа абсолютно всяка категория, засегната от пандемията. Имаме изключителна гъвкавост при работата си с шампионите и успяхме да одобрим мач на Фюри в края на годината, очаква се да бъде на 19 декември, а победителят ще трябва да направи задължителна защита в началото на следващата година. Когато мачът се състои, че наредим да започнат преговори, в които промоутърите да се разберат за дата за защитата. Сега няма смисъл да се спекулира с дата, но ще бъде съвсем в началото на следващата година”, каза Сюлейман пред “Скай Спортс”.