Начало Други Шампионатът на Азия по джудо няма да се състои

Шампионатът на Азия по джудо няма да се състои

Шампионатът на Азия по джудо няма да се състои
0

Шампионатът на Азия по джудо за мъже и жени, както и отборната надпревара няма да се състои. Причината е пандемията от коронавирус.

Турнирът трябваше да се проведе в Монголската столица Улан Батор в периода 26-29 ноември. Страната обаче е със затворени граници, което не ще позволи на спортистите от другите страни да вземат участие в проявата.

Интересното е, че според статистиките на университа „Джонс Хопкинс“ Монголия е на едно от последните места в цял свят по заболели от коронавирусна инфекция. Азиатската страна има точно 368 заразени и нито един починал.

Междувременно Германия ще участва на Европейското първенство по джудо по-късно този месец в Прага, въпреки че положителните случаи на COVID-19 в Чехия нарастват, съобщиха от Sportal.bg. Надпреварата трябва да се проведе в „O2 Арена“ в Прага от 19 до 21 ноември.

Чехия е сред страните в Европа, в които ръстът на заболелите се увеличава драстично в последните седмици.

„От една страна квалификационните точки за Олимпийските игри са много важни. От друга страна – ние просто трябва да свикнем как се провежда състезание в условия на коронавирус“, заяви Рубен Гьобел, спортен директор на германската федерация по джудо.

За момента е ясно, че тимът на Великобритания няма да участва в надпреварата именно заради разрастващата се пандемия от коронавирус в Чехия.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.