Начало Бокс Освобождават наш боксьор от „детски затвор“, за да носи медали от европейското
0

Освобождават наш боксьор от „детски затвор“, за да носи медали от европейското

Освобождават наш боксьор от „детски затвор“, за да носи медали от европейското
0

17-годишният Мехмед Чакъров-Гамби ще бъде освободен от „детски затвор“, за да носи медали за България от Европейското първенство по бокс. В момента талантът от „Арда Бокс“ се намира във възпитателно училище-интернат в Ракитово. До този момент ръководството на специализираното школо за проблемни деца винаги е освобождавало младия боксьор за участията му в състезания.

„Само преди дни Гамби стана вицешампион на страната на държавното първенство за юноши в категория до 52 килограма. Загуби с 2:1 съдийски гласа на финала, но играта му впечатли националния треньор и Мехмед бе извикан в състава за международния турнир „Емил Жечев“, който ще се прове в столицата“, разказа за 24rodopi.com треньорът на Мехмед в „Арда“ Стоян Узунов.

Състезанието в началото на април в София ще бъде генерална репетиция за националите преди Евопейското първенство. Проблем единствено с документите може да спре Гамби от участие.

„Момчето няма лична карта. Трябва да му извадим и международен паспорт. Майката на Мехмед почина преди години. За целта трябва вторият му баща да даде съгласие и да се заемем с процедурата за изваждане на документите“, посочи Узунов.

Той се надява пастрокът Ангел Чакъров да съдейства за участието на Мехмед на елитния турнир. От възпитателното училище вече са заявили готовност да освободят момчето за надпреварите.