Начало Бокс От IBF потвърдиха: Пулев си остава официален претендент
0

От IBF потвърдиха: Пулев си остава официален претендент

От IBF потвърдиха: Пулев си остава официален претендент
0

Контузията на Кубрат Пулев му отне шанса да се изправи срещу Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф за световните титли на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA). Това породи редица въпроси за бъдещето на Кобрата и статута му на официален претендент, тъй като сегашната му възможност за титла отпадна и на Джошуа бе назначен нов противник – Карлос Такам, който е следващият в ранглистата на IBF.

Кубрат Пулев обаче остава официален претендент за световната титла, разкриха от IBF пред Sportal.bg.

“На Джошуа бе наредено да защитава титлата си на IBF срещу Карлос Такам, който е следващият възможен претендент. Не е сигурно колко време ще е нужно на Пулев за възстановяване, но той остава официален претендент за титлата на IBF в тежка категория. Все пак, той ще трябва да изчака реда на задължителни защити, за да получи отново възможност за титла, тъй като шампионът ще бъде в повече от една версия (в случая – на IBF и WBA)”, каза пред Sportal.bg Жанет Салазар, пресаташе на Международната боксова федерация.

След като Джошуа проведе задължителна защита на титлата във версия IBF, ще трябва да направи същото във версия WBA. Чак евентуално след това в рамките на около година ще бъде насрочена нова дата за задължителна защита от IBF срещу официалния претендент, който остава Кубрат Пулев. Възможно е след възстановяването си Кобрата да проведе един мач преди новия си шанс за шампионски двубой.

тагове: